Garagekrik

Het is eind december en ik sta in dubio moet ik naar de garage bellen om de wielen van de auto van mijn vrouw te wisselen of ga ik dat zelf doen. Ik besluit het zelf te doen maar daar heb je dan wel goed gereedschap voor nodig.

Dus wat heb ik nodig
1. Garagekrik
2. Een Moment sleutel
3. En een compressor om de banden op de juiste druk te zetten.

Ik ga na de Brezan om die spullen aan te schaffen en koop bewust een iets zwaardere garage krik dan noodzakelijk want dan ben ik ten minste voorbereid op de toekomst. De garage krik die ik heb gekozen is van Rodac en heeft een hefvermogen 3.000kg (REQ3005).

Je zegt waarom een garagekrik en niet de standaard krik? Wel het heffen van een auto gaat nu eenmaal makkelijker met een garagekrik dan met de standaard kirk die wordt geleverd bij een auto.

Eisen & Kenmerken:
* Een garagekrik is verrijdbaar;
* Een garagekrik is tilbaar;
* Een garagekrik is gemakkelijk “instelbaar”;
* Een garagekrik is makkelijk in zijn originele staat terug te brengen.

De door mij gekozen garagekrik heeft twee vast wielen en twee zwenkwielen, hiermee is die op een glade / relatief gladde vloer gemakkelijk te verrijden. Echter door het gras lastig en een klinkerweg is ook niet makkelijk. Maar voor gras is een garage krik niet gemaakt en voor een klinkerweg ook niet echt.

De garage krik weeg 38 kilogram dit maakt het tillen niet echt gemakkelijk maar hij is op te tillen voor een volwassen persoon.

Bedieningsgemak, de garagekrik laat zich bedienen met een staaf die je op en neer kunt bewegen en kunt draaien. Door hem vast of los te draaien kun je met de krik heffen of de krik laten zakken. Naast de staaf zit er ook een pedaal op de krik waarmee je de krik sneller op de gewenste hoogte kunt krijgen.

De krik is niet goedkoop: 180,00 euro, maar een dergelijke krik maakt de klus van het verwisselen van de zomer- en winterwielen wel een stuk makkelijker.

Algemeen oordeel:
De Rodac REQ3005 is een degelijke garage krik die zich goed kwijt van zijn taak hij is eenvoudig te bedienen en tilt gemakkelijk auto’s als een Ford Focus en een Nissan Qashqai op. Het pakket wordt geleverd in een grote doos en je doet er goed aan die doos in takt te laten want de krik op zich zelf is nog al een sta de in weg wanneer deze gemonteerd is.